HTML

Forró szék

www.netszemle.hu - A világháló legjava

Friss topikok

  • borchi: Szerintem is egységesítsd az időintervallumokat percre vagy másodpercre, mert így nehéz belőni, ho... (2009.05.20. 19:17) 3 kérdés 300 másodperc

Linkblog

Archívum

2009.05.10. 11:52 flip

3 kérdés 300 másodperc

A "Forró szék" célja, hogy jobban megismerjük a választáson induló jelölteket. Nem titok, minden beszélgetés ebből a három kérdésből indul, ahol mindegyik kérdésre maximum 100 másodpercben válaszolhat a jelölt - vagy bárki, aki indulni szeretne virtuális választási versenyünkön:

1. Ki vagy? (maximum 1 perc)

2. Mi a fő célod? (maximum 1 perc)

3. hogy akarod elérni? (maximum 1 perc.)

Stopper (kivetitve a falra a jelölttel szemben.)

A válaszok meghallgatása után először a 3 tagú "felvételi bizottság" kérdez, a kérdésekhez felhasználva a jelölt interneten publikált anyagait és sajtó nyilatkozatait.

Kikből áll a felvételi bizottság? Jó kérdezőkből, akik alaposan felkészülnek a jelöltből.

A felvételi bizottság kérdéseire max 1 percben válaszolhatnak a felöltek, és természetesen a kérdés sem lehet hosszabb, mint 30 másodperc. Minden zsüritag 3 kérdést tehet fel, igy kb. 10 perc lesz a felvételnek ez a szakasza. (Igyekszem úgy szerk., hogy ne sokat kelljen vágni, "kvázi-élő" lesz, nem csak a hatás miatt, de a frissesség miatt is. A délben felvett műsor készen kell legyen másnap reggel 6-ra, de már este 20-ra előzetest kell gyártani. (Indián). Most a frissességnél fontosabbnak tűnik nekem, hogy összehasonlithatóak legyenek a jelöltek (videói), ezért az összes jelölt videóját egyszerre érdemes nyilvánosságra hozni, hogy egyenlő ideig "hassanak" a nézőkre, és névsor szerint. Szerinted? (Ha van ötleted, ird a kommentek közé!)

Az előzetes hossza: 60-120 mp.

Eddig tart a műsor első része, amelynek (keveset) vágott kész termékének hossza: 

10 perc.

EZ a fő termék.

Indiánnak:

A 10 perces változat mellett kell egy (csaknem) teljes, ez kb. 15 perc (B)

...és kell egy ütős promó (60-90 mp.)

A 2. részben a közönség kérdéseire válaszol a jelölt, ahol természetesen a zsüri is feltehet újabb kérdéseket.

Ez kb. 30-60 perc.

Ezután jön egy közös ebéd, amelyet szintén videózunk, sőt - ez fontos! - arra kérünk minden vendéget, hogy ha van videója, hozza el, és vegye fel ő is, amit akar. Számoljon be a saját blogján (ha van) az "eseményről" és a saját véleményéről, ha gondolja.

Igy aztán, ha minden jól megy, még akár jól meg is beszélhetjük, hogy mit gondolunk a jelöltről. Ehhez természetesen külön fórum áll majd rendelkezésre, de a legegyszerűbb, ha mindjárt meg is csinálom a műsor honlapját.

Figyelem!

Aki nem akarja, hogy megjelenjen a feje az interneten, az ne jöjjön, vagy ha nagyon akar, akkor szóljon, gondoskodunk maszkról, vagyis hogy névtelenül is feltehesse a kérdéseit. kissé kényelmetlen álarcban enni, de akinek fontos az aonimitása, az szívjon csak ennyit, más baja úgysem lehet ezzel a megoldással.

Ez egy kisérleti program és ez egy blog, ahol leírom a gondolataimat, ne vedd készpénznek, ajánlatnak, se semminek - bár nagy esélye van, hogy egyszer meg is valósítom mindazt, ami az én kis Blogériámban - első magyar virtuális köztársaság - elképzelek.

NetSzemle.hu - A bloggerek és civil újságirók Paradicsoma.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forroszek.blog.hu/api/trackback/id/tr301112728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lecke 2009.05.20. 18:30:08

jOBB LENNE HA NEM MP-BEN HANEM PERCBEN ADNÁD MEG AZ IDŐKET.
a mAYA BEJEGYZÉST NEM ÉRTEM. mARIKA

borchi · http://www.hitelesember.hu 2009.05.20. 19:17:51

Szerintem is egységesítsd az időintervallumokat percre vagy másodpercre, mert így nehéz belőni, hogy mennyi az annyi.
Az egyenlő esély jó ötlet a jelöltek videói esetében, érdemes egyszerre tolni őket a közönségnek. Viszont hangolásnak folyamatosan mehetnének fel előzetesek, vagy csak lista képpel,hogy kivel van már interjú. Illetve esetleg a fő gondolati motívumuk, céljuk, hogy a nép ízlelgesse őket és készülhessen a kedvence teljes anyagára, akárcsak a kedvenc sorozatára. :)
süti beállítások módosítása